0

Dijous, 20 de Febrer

Complicacions neurològiques en adults amb Síndrome de Down: malaltia d’Alzheimer, epilèpsia i trastorns del son

19.00h / AdSalutem Institute

Complicacions neurològiques en adults amb Síndrome de Down: malaltia d’Alzheimer, epilèpsia i trastorns del son”
La ponència tractarà les comorbiditats neurològiques dels adults amb la Síndrome de Down. Aquest col·lectiu que s’enfronta a una incidència acumulada de desenvolupar una malaltia d’Alzheimer simptomàtica que excedeix el 90% en la setena dècada de la vida. Aquests pacients presenten, a més, altres comorbiditats neurològiques com l’epilèpsia mioclònica d’inici tardà i una altíssima prevalença d’apnees del son. Es resumirà l’evidència disponible pel que fa a aquestes comorbiditats i s’analitzaran les interrelacions, sovint íntimes, que hi ha.

Lloc

La Masia – AdSalutem Institute
Pg. Manuel Girona, 37 08034 Barcelona +34 938 395 454

Hora

19.00h – 20.30h
Sessió limitada 20 places

Contacte

Per a més informació i confirmació d‘assistència
Secretaria AdSalutem-Dreams
Tel. 648 015 379 adsalutemdreams@adsalutem.healthcare

Dreams són trobades amb aforament reduït i molt properes, on especialistes de cada tema coincidiran per intercanviar punts de vista i compartir noves vies de millora pels nostres pacients. Dreams té com a objectiu aportar coneixement i reflexió sobre diversos temes de la salut relacionats amb la son.

#adsalutemdreams

AdSalutem Dreamers / 20 de Febrer 2020

juan-fortea

Dr. Juan Fortea
/ Director de la Unitat de Neuroitmage a la Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i director de la Unitat Alzheimer Down en el Centre Mèdic Down de la Fundació Catalana per a la Síndrome de Down

El Dr. Juan Fortea és un neuròleg expert en neurologia de la conducta i demències. Combina la seva activitat de recerca i l’assistencial entre la Unitat de Memòria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on dirigeix la Unitat de Neuroimatge, i la seva tasca com a director de la Unitat Alzheimer Down en el Centre Mèdic Down de la Fundació Catalana per a la Síndrome de Down, ambdues a Barcelona. Tant les seves activitats clíniques com de recerca s’han centrat en el tractament i l’estudi de malalties neurodegeneratives. Específicament, el Dr. Fortea s’ha especialitzat en l’estudi de biomarcadors de la malaltia d’Alzheimer, descrivint els usos experimentals de la TV, la PET i la RM en la caracterització de malalties cerebrals degeneratives humanes, un camp en que ha estat coautor de més de 150 publicacions en revistes internacionals. La seva principal línia de recerca ésla malaltia d’Alzheimer preclínica tant en la població generalcon en l’AD familiar i la síndrome de Down.Ha dirigit diversos estudis multimodals que han permès la descripció d’un fenomen bifàsic d’engruiximent cortical patològic associat amb amiloïdosiscerebral, seguit d’atròfia un cop que el CSF p-tau esdevé patològic.

rafael-blesa

Dr. Rafael Blesa
/ Director del Servei deNeurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i Professor Agregat interí de Neurologia, Facultat de Medicina, UAB

Llicenciat en Medicina i Cirurgia, UAB (1975). Residència Neurologia a l’Hospital de Sant Pau (1976 a 1980). Metge adjunt Servei de Neurologia de l’Hospital Clínic (1982) i Professor associat Facultat de Medicina, UB (1989-2003). Del 1989 a 1991 adjunt de recerca a Experimental Therapeutic Branch, NINDS, NIH, Bethesda, Maryland, (USA). Des del 2003 Director del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i Prof, Agregat interí (2017) de la Facultat de Medicina, UAB. Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (2010). Membre corresponent de l’American Neurological Association i de l’American Academy of Neurology. Altres càrrecs: Delegat espanyol World Federation of Neurology i European Board of Neurology, President de la Societat Catalana de Neurologia i del Comitè Assessor del tractament farmacològic de la malaltia d’Alzheimer de la Generalitat de Catalunya, Membre del Comitè Mèdic Científic de l’Alzheimer Disease International i President de la Conferència Nacional Alzheimer. Les principals línies de recerca: normalització i validació d’escales per la demència, desenvolupament de noves estratègies terapèutiques per l’Alzheimer, l’estudi dels factors de risc genètics en les demències neurodegeneratives, i dels marcadors d’amilode i Tau cerebral mitjançant Tomografia per Emissió de Positrons, i l’Alzheimer en la síndrome de Down. Ha publicat 2 llibres, 38 capítols de llibre i més de 250 articles en revistes amb factor d’impacte, i ésl’investigador principal de més de 70 projectes de recerca i estudis farmacològics en el camp de la malaltia d’Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives.