0

Dijous, 27 Febrer 2020

De la reproducció assistida al transhumanisme

19.00h / AdSalutem Institute

De la reproducció assistida al transhumanisme.

La fecunditat humana no supera el 20% i és la més baixa del regne animal. Des del 1978 les Tècniques de Reproducció Assistida (TRA) han solucionat molts problemes dꞌesterilitat i són ja més de 8 milions els nens nascuts després de FIV. En base a lꞌalta eficàcia de les TRA i als nous models de família, aquestes tècniques poden passar de ser un tractament mèdic a oferir una possibilitat o deriva cap al transhumanisme. Aquest serà un dels reptes que haurem dꞌafrontar des dꞌuna perspectiva serena i humanista.

Lloc

La Masia – AdSalutem Institute
Pg. Manuel Girona, 37 08034 Barcelona +34 938 395 454

Hora

19.00h – 20.30h
Sessió limitada 20 places

Contacte

Per a més informació i confirmació d‘assistència
Secretaria AdSalutem-Dreams
Tel. 648 015 379 adsalutemdreams@adsalutem.healthcare

Dreams són trobades amb aforament reduït i molt properes, on especialistes de cada tema coincidiran per intercanviar punts de vista i compartir noves vies de millora pels nostres pacients. Dreams té com a objectiu aportar coneixement i reflexió sobre diversos temes de la salut relacionats amb la son.

#adsalutemdreams

AdSalutem Dreamers / 27 de Febrer 2020

pere-barri-raguer

Dr. Pere Barri Ragué
/ Director del Departament dꞋObstetricia i Ginecologia de l’Hospital Universitari Dexeus

Llicenciat en Medicina i Cirurgia en 1971, va acabar la seva especialització en Obstetrícia i Ginecologia el 1973 i es va doctorar en medicina el 1993. De la seva experiència laboral destaca la seva etapa com a membre actiu i fundador de lꞋInstitut Universitari Dexeus de Barcelona, per posteriorment ostentar la posició de Director en el Departamento de Obstetricia, Ginecología y Reproducción de l’Hospital Universitari Dexeus de Barcelona. El 2010 va començar a presidir la Fundación Dexeus Salud de la Dona de Barcelona, i el 2011 va convertir-se en Director de la Càtedra dꞋInvestigació en Obstetrícia i Ginecologia UAB-IUD de Barcelona.Ha guanyat un total de vuit premisi mèrits dels quals es pot destacar l’últim de 2018 quan va ser nomenat Honorary Member de la European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE). A més a més d’haver format part dꞌuna vintena de comitès científics i associacions mèdiques.

anna-vaiga

Anna Veiga
/ Investigadora Dexeus-Dona, IDIBELL

Llicenciada en Biologia a la universitat Autònoma de Barcelona, es va doctorar en Biologia (Cum Laude) per la UAB el 1991 i es va convertir en especialista en Reproducció Assistida Humana pel Col·legi Oficial de Biòlegs de Catalunya el 2001. Des del 2008 és embriòleg clínic sènior per European Society forHuman Reproduction and Embryology” el 2008, i des de 2011 és especialista en Reproducció Humana i Embriologia Clínica per “Asociación para el Estudio de la Biología de la Reproducción”. De la seva carrera professional destaca lꞌetapa com a Directora del Laboratori de Fecundació in vitro del Servei de Medicina de la Reproducció de l’Hospital Universitari Quirón Dexeus entre 1982 i 2004, a més a més, durant el mateix període, va ser Directora de l’Àrea de Biologia del Servei de Medicina de la Reproducció de l’Hospital Universitari Quirón Dexeus. Entre 1993 i 2003 va ostentar el carreg de fundadora i presidenta de l’ Asociación Española para el Estudio de la Biología y de laReproducción. A més a més, entre 2011i 2013 va ser presidenta de l’ “European Society for Human Reproduction and Embryology”. Ha publicat més de 300 articles científics en revistes nacionals i internacionals i en 73 capítols de llibres i té 7772 cites amb un h-index 45. Actualment és professora associada del Departament de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra, directora de I+D de l’Àrea de Biologia del Servei de Medicina de la Reproducció de Dexeus Dona i Directora del Banc de Línies Cel·lulars del Programa de Medicina Regenerativa de lꞋInstitut dꞋInvestigació Biomèdica de Bellvitge.