0

Barcelona, 18 Juliol 2019

El pacient d’avui a la presa de decisions sanitàries

19.00h / AdSalutem Institute

En aquesta xerrada es farà un repàs de l’evolució i els canvis produïts en el model de pacient en la seva relació amb els professionals sanitaris en un moment en què es pot accedir a molta informació d’una manera fàcil i ràpida.

També es tractarà la participació de pacients i famílies a diferents nivells, així com les estratègies metodològiques per facilitar la incorporació dels pacients a la presa de decisions dins dels serveis sanitaris.

Per últim, es proposarà l’aplicació d’aquests aspectes a exemples concrets com pot ser la medicina del son.

Lloc

La Masia – AdSalutem Institute
Pg. Manuel Girona, 37 08034 Barcelona +34 938 395 454

Hora

19.00h – 20.30h
Sessió limitada 20 places

Contacte

Per a més informació i confirmació d‘assistència
Secretaria AdSalutem-Dreams
Tel. 648 015 379 adsalutemdreams@adsalutem.healthcare

Dreams són trobades amb aforament reduït i molt properes, on especialistes de cada tema coincidiran per intercanviar punts de vista i compartir noves vies de millora pels nostres pacients. Dreams té com a objectiu aportar coneixement i reflexió sobre diversos temes de la salut relacionats amb la son.

#adsalutemdreams

AdSalutem Dreamers / 18 Juliol 2019

dra-maria-dolors-navarro-dreams

Dra. Maria Dolors Navarro
/ Directora de l’Àrea Patient and Family Empowerment a l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD)

Maria Dolors Navarro, és metgessa especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Doctora en Medicina i Cirurgia (Universitat Autònoma de Barcelona), Master of Public Health i Master of Science (Universitat de Harvard). Ha cursat també els estudis de Màster en Direcció de Comunicació (Universitat Pompeu Fabra) i de Gestió Estratègica i Lideratge Social (IESE Business School, Universitat de Navarra). En l’actualitat, és Directora de l’Àrea Patient and Family Empowerment a l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD), Barcelona. Ha ocupat els càrrecs de Directora d’Experiència del Pacient (HSJD), Directora de l’Institut Albert Jovell de Salut Pública i Pacients (Universitat Internacional de Catalunya-UIC), professora i Cap de l’Àrea d’Epidemiologia i Salut Pública de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (UIC), i tutora de primer curs de la Harvard Medical School i de la Harvard Dental School. És membre del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut, membre del Grup Assessor de l’European Patients Forum i membre del Comitè Científic de l’Innovative Medicines Initiative. Amb anterioritat, va ocupar els càrrecs de Presidenta del Foro Español de Pacientes, Sotsdirectora de la Fundació Josep Laporte, Directora de l’Observatori Salut i Dona, Directora Acadèmica de la Universitat dels Pacients, membre de la Junta Directiva de l’European Patients Forum, membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, presidenta del Fòrum Català de Pacients, Cap de Planificació i Recerca i Directora de la Fundació Mútua de Terrassa per a la Recerca i la Docència Biomèdica i Social i responsable de la Unitat de Gestió de la Recerca de l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (Servei Català de Salut). Compta a més amb gran experiència docent i investigadora en les àrees d’epidemiologia i salut pública, salut materno-infantil, dona, família i comportament social, medicina basada en l’evidència, avaluació de tecnologies sanitàries i participació, formació i drets dels pacients. És membre de diverses comissions científiques, ha elaborat diferents publicacions i ha participat en nombrosos fòrums de debat, jurats de premis i tribunals des de fa dues dècades, tant a nivell nacional com internacional.

dr-joan-escarrabill

Dr. Joan Escarrabill
/ Director del Programa d’Atenció a la Cronicitat (Hospital Clínic) i Director del Pla Director de Malalties de l’Aparell Respiratori – PDMAR –

Joan Escarrabill és doctor en Medicina i especialista en Pneumologia i actualment és director del Progra- ma d’Atenció a la Cronicitat (Hospital Clínic), director del Pla Director de Malalties de l’Aparell Respiratori – PDMAR – i director científic de l’Observatori de Teràpies Respiratòries a Domicili (del Departament de Salut). Des de 1984 està implicat en l’atenció de pacients amb insuficiència respiratòria crònica, primer de pacients amb oxigenoteràpia a llarg termini i des de 1990 en el camp de la ventilació mecànica domiciliària, com a director d’un equip multidisciplinari (UFIS-respiratòria), del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Paral·lelament a l’activitat clínica, i per un període de deu anys (1995-2005), ha tingut responsabilitats de gestió a l’Hospital Universitari de Bellvitge, com a subdirector mèdic, director del Servei d’Urgències i Adjunt a Gerència. Ha treballat durant tres anys en l’àrea d’innovació l’Institut d’Estudis de la Salut i des de novembre 2011 fins desembre 2012 com a director de l’àrea d’avaluació de l’Agència de Qualitat i Avaluacions Sanitàries (AQuAS). En el marc del programa d’atenció a la cronicitat de l’Hospital Clínic les àrees d’interès se centren en polítiques transversals relacionades amb la informació i l’educació terapèutica, els models transicionals i l’atenció geriàtrica. Des del 2013 treballa en el camp de l’avaluació de l’experiència del pacient amb especial interès pels aspectes metodològics i per la definició dels patient reported experience measurements (PREM’s). Actualment impulsa l’Espai d’Intercanvi d’Experiències de l’Hospital Clínic. L’Espai és un “banc de proves” que permet identificar necessitats no cobertes dels pacients i prova solucions per a millorar els serveis sanitaris.