0

Barcelona, 10 d’octubre 2019

Noves perspectives en la relació entre l’apnea del son i la Fibril·lació Auricular

19.00h / AdSalutem Institute

En aquesta trobada es tractarà l’impacte que té la síndrome d’apnea del son en el desenvolupament i tractament de la Fibril·lació Auricular.

La Fibril·lació Auricular és el tipus d’arrítmia sostinguda més freqüent en la pràctica clínica. L’evidència científica indica que, en un alt percentatge de pacients, el tractament de l’apnea del son en els pacients amb Fibril·lació Auricular millora el desenvolupament de la malaltia i redueix la recaiguda després d’una ablació.

Per això, resulta important que els cardiòlegs i experts en arrítmies siguin conscients de la necessitat de fer un abordatge multidisciplinari de la Fibril·lació Auricular incloent una prova de son.

Lloc

La Masia – AdSalutem Institute
Pg. Manuel Girona, 37 08034 Barcelona +34 938 395 454

Hora

19.00h – 20.30h
Sessió limitada 20 places

Contacte

Per a més informació i confirmació d‘assistència
Secretaria AdSalutem-Dreams
Tel. 648 015 379 adsalutemdreams@adsalutem.healthcare

Dreams són trobades amb aforament reduït i molt properes, on especialistes de cada tema coincidiran per intercanviar punts de vista i compartir noves vies de millora pels nostres pacients. Dreams té com a objectiu aportar coneixement i reflexió sobre diversos temes de la salut relacionats amb la son.

#adsalutemdreams

AdSalutem Dreamers / 10 Octubre 2019

dr-bayes-de-luna-dreams

Dr Bayés de Luna
/ Investigador Senior del ICCC (Institut Català Ciències Cardiovasculars Hospital de la Santa Creu i Sant Pau) i Consultor Senior Hospital Quirón de Barcelona.

Antoni Bayés de Luna es va llicenciar en medicina a la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari noi i es va formar com cardidleg entre Barcelona i Londres (Institute of Cardiology. University of London). Ha sigut a Barcelona (Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Departament de Cardiologia) on s’ha establert com una de les referències mundials en cardiologia. A nivell docent ha estat professor en les dues universitats de referència a Barcelona (Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona). En paral·lel, a la Universitat Autònoma de Barcelona ha estat catedràtic de Medicina en Cardiologia i ara es professor emèrit. La seves línies de recerca han estat centrades en Electroradiologia, Electrofisiologia, Mort sobtada, Tecnologia de Holter, Isquémia silent o Malalties del pericardi. Respecte a la seva responsabilitat directiva a societats i congressos, destaquen les presidències de la Societat Catalana de Cardiologia, Sociedad Española de Cardiología, World Heart Federation (WHF) i la International Society of Cardiovascular Pharmacotherapy a més de presidències de diferents congressos com ara el European Congress of Cardiologo el Congres de la International Society for Holter MonitoringEl Dr. Bayés de Luna ha publicat més de 300 articles d’alt impacte sumat a un alt numero de capítols en llibres. En la seva llarga llista de premis i distincions destaquen entre d’altres diferents premis de la Societat Catalana de Cardiologia, essent en diferents ocasions president honorari de la mateixa, el premi Distinguished Scientific Award of the World Heart Federation, Corresponding Member de la British Cardiac Society, International Fellow of the Council on Clinical Cardiology de la American Heart Association o les diferents afiliacions com membre de diferents societats de cardiologia com: American College of Cardiology, Société Française de Cardiologiesocietats cubana, veneçolana, Dominicana, Chilena, Romania o Slovenia entre altres, així com diferents honoris causa com a Scientific Societies Slovakia o a la Pontificia Universidad Católica Argentina Santa Maria de los Buenos Aires.

dr-bayes-genis-dreams

Dr. Bayés Genís
/ Cap del Departament de Cardiologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, Professor titular de la Universitat Autònoma de Barcelona i Cap del grup de recerca ICREC (Insuficiència Cardíaca i Regeneració Cardíaca)

Antoni Bayés Genís es va llicenciar en Medicina i es va especialitzar en Cardiologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sumat a això va realitzar el seu Doctorat i ara es Professor titular de Cardiologia a la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona.

Las seves línies de recerca s’han centrat en la recerca de les cèl·lules progenitores, l’enginyeria tissular, la fisiopatologia de l’aterosclerosi i la re-estenosi coronària, i en els assajos clínics en la insuficiència cardíaca, així com biomarcadors per detecció precoç d’angina de pit o el desenvolupament d’endoprotesi elastina per reduir el risc de re estenosi.

El seu grup de recerca també va ser pioner el 2002 en identificar la capacitat d’auto-renovació del cor humà i la presència de microquimerisme cardíac. En aquest sentit ha publicat més de 205 treballs de SCI amb més de 3.275 cites. Ha col·laborat en més de 150 congressos nacionals i internacionals en format oral. És inventor de 8 patents internacionals i ha establert diversos acords de col·laboració amb empreses biotec nològiques.

Així mateix, és President de la Societat Catalana de Cardiologia, editor de la Revista Espanyola de Cardiologia, membre de la Societat Catalana i Espanyola de Cardiologia així com de la Societat Europea de Cardiologia (FESC). Entre els premis que ha rebut destaca el premi “Dr. Josep Font Premi Mèdica Mútua” al millor article d’investigació del 2010.