0

23 de maig 2019

Son i malaltia de Parkinson: Què hi ha de nou?

19.00h / AdSalutem Institute

“Son i malaltia de Parkinson: Què hi ha de nou?” reflexionarà sobre les novetats diagnòstiques i de tractament en els trastorns de son relacionades amb aquesta malaltia.
Els trastorns de son són molt freqüents en la malaltia de Parkinson, i tot i tenir un origen multifactorial, sovint representen un símptoma propi de la malaltia causat per la degeneració de les àrees cerebrals i del tronc encefàlic que regulen la vigília i el son. Aquests trastorns poden aparèixer en qualsevol moment en el curs d’aquesta malaltia, inclús en les seves fases més inicials, i a més podrien ser un factor de risc per a desenvolupar la malaltia i influenciar en la seva evolució.

Lloc

La Masia – AdSalutem Institute
Pg. Manuel Girona, 37 08034 Barcelona +34 938 395 454

Hora

19.00h – 20.30h
Sessió limitada 20 places

Contacte

Per a més informació i confirmació d‘assistència
Secretaria AdSalutem-Dreams
Tel. 648 015 379 adsalutemdreams@adsalutem.healthcare

Dreams són trobades amb aforament reduït i molt properes, on especialistes de cada tema coincidiran per intercanviar punts de vista i compartir noves vies de millora pels nostres pacients. Dreams té com a objectiu aportar coneixement i reflexió sobre diversos temes de la salut relacionats amb la son.

#adsalutemdreams

AdSalutem Dreamers / 23 Maig 2019

01_Antoni_Esteve

Dr. Antoni Esteve
/ Fundador i President d’AdSalutem Institute

El Dr. Esteve, doctor en farmàcia, ha realitzat diverses activitats empresarials durant la seva llarga trajectòria a l’empresa farmacèutica Esteve, que va presidir entre el 2005 i el 2012. També va presidir el Consell d’Administració d’Isdin del 2012 al 2015. Des de 2009 ha presidit la junta directiva d’Esteve Teijin Healthcare, i entre el 2002 i el 2012 va ser membre del Consell d’Administració de Discovery Labs (Doylestown, EUA). És fundador i president d’AdSalutem Institute (Sleep Medicine). Des de juny de 2012 també ha presidit la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi). Va ser president de Farmaindustria, per a dos períodes: 2006-2008 i 2014-2016. En l’àmbit acadèmic, el doctor Esteve és membre numerari de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya.

dr-carles-gaig-dreams

Dr. Carles Gaig
/ Adjunt Servei de Neurologia i Unitat de Son, Hospital Clínic de Barcelona

El Dr. Carles Gaig és neuròleg i especialista en trastorns del son del Hospital Clínic de Barcelona. Format com a neuròleg en aquest hospital, va fer la seva tesi doctoral sobre la malaltia de Parkinson i mutacions al gen LRRK2. Actualment gran part de la seva activitat assistencial i de recerca es centra en el diagnòstic i tractament dels trastorns del son, sobretot en el context de la narcolèpsia i les malalties neurològiques degeneratives o immunomediades, destacant la col·laboració en la descripció d’una nova malaltia neurològica com és la malaltia associada a anticossos IgLON5. El Dr Carles Gaig també es el coordinador del Grup d’Estudi de Trastorns de la vigília i el Son de la Societat Espanyola de Neurologia.